söndag 28 februari 2010

Wild heart



beautiful stevie nicks.

Månadsbilder

Redan siste februari och dags för månadsbilder, omgång 2. Bilderna skiljer sig knappt alls från januaris versioner, snön ligger kvar, men jag tror att ljuset är lite mer "vårigt". Hela dagen har känts mer vår än vinter, med flera plusgrader, solsken, fågelkvitter och snö som minut för minut förvandlas till vatten. Våren är verkligen efterlängtad.

Bild 1

Ekenabben

Bild 2

Lillö

Intet nytt på månadsbildsfronten : ) men nästa gång, då jäklar är det mars och vår.

M

tisdag 23 februari 2010

Fototriss

Veckans tema på Fototriss är OVÄNTAT. Detta är min tolkning:







Trots att vi bor i Sverige och borde vara vana vid tanken på att vinter _kan_ vara lika med mängder snö, is och kyla, så har vädret känts oväntat för många. SJ och gnällspikar främst : )
Mina bilder är tagna på Lastageplatsen, under en av mina och Nikons promenader.

M

lördag 20 februari 2010

Dakota fanning


Inspiration och kreativitet

Först hade jag lite svårt att luska ut något fiffigt till veckans tema på Inspiration och kreativitet - MJUKT. Lösningen blev alla hjärtans dag- present + gardin + motljus. Resultatet blev såhär:




På just denna bilden hamnade ballerinan lite bakom gardinvecket och det ser ut som att någon smyger på henne... Smyger mjukt för att inte bli upptäckt...

M

fredag 19 februari 2010

Månadsbilder

Blivit inspirerad av bloggar som skymtat förbi där bloggaren i fråga lagt upp månadsbilder. För ca tre veckor sedan inledde jag mitt eget månadsbildsprojekt och det ska bli skoj att följa årstiderna genom dessa bilder. Plural där, ja. Jag har inte lyckats välja mellan två bilder, så jag kommer följa båda.

Bild 1

Ekenabben

Den här bilden består av typ 97% vatten, lite som en gurka ju. Så jag vet inte hur rolig den blir att följa. Men platsen är vacker och, liksom, vatten är grejen.

Bild 2

Lillö

Gillar den här snirkliga lilla vägen och tror att den kan se riktigt fin och allmogeromantisk ut i sommar : )

Bilderna togs alltså i slutet av januari och jag borde lagt upp dom tidigare. Nåväl. Nästa helg ger jag mig ut för att fånga februariversionen av dom!

onsdag 17 februari 2010

Tisdagstema

Tisdagstema - SOL. Mitt bidrag är tagen med min Canon Digital IXUS i Zoom, en röd liten söt sak som har en speciell historia bakom sig. Mer om den en annan gång : )




Bilden är från sommaren -08 och en helt underbar sommardag i Furuboda, som ligger vid Hanöbukten i Skåne. Kommer ihåg att jag njöt av varje minut där på stranden, i havet, på handduken. Mappen med bilderna från den där dagen har t o m fått namnet "En underbar sommardag", haha. Kände mig typ hög på sommarkänslor. Känslor som just nu aldrig har känts mer avlägsna. Snöslask, kyla och ett grått täcke till himmel. Det är svårt att förstå att man om inte alltför många veckor kan vara tillbaka i Furuboda...

M

måndag 15 februari 2010

Fototriss

Veckans tema på Fototriss är KÄNSLA. Jag kastar mig in i ännu ett bilduppdrag!
Känns både roligt och lite läskigt att visa vad jag går för... Men blev jätteglad när jag såg att mitt bidrag till Inspiration och kreatvitet blivit en av bonusbilderna! Tjoho! Det och de positiva kommentarerna här (tack!) utgör en alldeles förträfflig morot till att fortsätta prova mig fram med kameran samt lägga upp resultatet till allmän beskådan här.

Mitt bidrag på temat KÄNSLA:








Jag tänker att människor bär så mycket inom sig, som omvärlden aldrig riktigt får se.

M

lördag 13 februari 2010

Husdjuret

Det verkar finnas en uppsjö av fotobloggar med tillhörande bilduppdrag. För mig är det en ny värld som öppnas, känns kul! Ser att bloggen Tisdagstema hade "husdjur" som tema denna omgången. Verkar vara lite sent att bidra med någon bild nu så jag väntar in kommande teman. Måste dock lägga upp en bild på underbaringen Nikki Sixx, en av våra två innekatter. Hans storebror, och min ögonsten, lär dyka upp så småningom.




Sixx är knappt 1 år gammal, dumsnäll, heldöv, helvit, älskar påsar, mat och strumpor.

M

Inspiration och kreativitet

Denna veckas, tillika mitt första, bilduppdrag på Inspiration och kreativitet är FOTOTEKNIK.
Med tanke på att jag är rookie på fotograferande i allmänhet och systemkameror i synnerhet så är det enklare för mig att säga vilka fototekniker jag _inte_ behärskar. Men jag jobbar på det : ) Det är roligt att bara testa sig fram och experimentera med kameran och ibland får jag till det finfint utan att riktigt veta vad det är jag gjort.

Veckans uppdrag går ut på att använda sig av en teknik som man inte brukar använda sig av. För mig var det i princip bara att plocka upp kameran och knäppa : ) Här är mitt bidrag:



Min ambition var att testa självutlösaren. Jag placerade kameran i garderoben och vinklade den ut mot rummet, där jag sedan placerade mig själv. Klick, sa det och bilden var tagen. Detta är resultatet. Varför bilden blev suddig vet jag inte, kameran stod ju stadigt?
Jag tycker om hur bilden blev. Suddigheten ger möjlighet till fundering och spekulering; vad har personen för ansiktsuttyck, vem är hon?, vad finns i rummet bredvid? osv.

M

fredag 12 februari 2010

Spring


green chuck taylor all stars

torsdag 11 februari 2010

Riri


rihanna, inspiration.

Jag

Ikväll publiceras helgens fotouppdrag på Inspiration och kreativitet. Det kommer att bli mitt första bilduppdrag - zkoj!

Jag: Malin. Är snart 27 år. Bor i Skåne, är sambo med E och två galna katter. Jag pluggar, gillar att äta, att resa, att dansa, jag skriver, jag ser på film, lyssnar på musik, fotograferar och pysslar.