lördag 13 februari 2010

Inspiration och kreativitet

Denna veckas, tillika mitt första, bilduppdrag på Inspiration och kreativitet är FOTOTEKNIK.
Med tanke på att jag är rookie på fotograferande i allmänhet och systemkameror i synnerhet så är det enklare för mig att säga vilka fototekniker jag _inte_ behärskar. Men jag jobbar på det : ) Det är roligt att bara testa sig fram och experimentera med kameran och ibland får jag till det finfint utan att riktigt veta vad det är jag gjort.

Veckans uppdrag går ut på att använda sig av en teknik som man inte brukar använda sig av. För mig var det i princip bara att plocka upp kameran och knäppa : ) Här är mitt bidrag:Min ambition var att testa självutlösaren. Jag placerade kameran i garderoben och vinklade den ut mot rummet, där jag sedan placerade mig själv. Klick, sa det och bilden var tagen. Detta är resultatet. Varför bilden blev suddig vet jag inte, kameran stod ju stadigt?
Jag tycker om hur bilden blev. Suddigheten ger möjlighet till fundering och spekulering; vad har personen för ansiktsuttyck, vem är hon?, vad finns i rummet bredvid? osv.

M

8 kommentarer:

 1. Det blev ett intressant och anonymt självporträtt:)

  SvaraRadera
 2. Att den blev suddig beror på att du inte ställt in fokusen så kameran visste inte var du ville ha skärpan! Antingen får du skaffa en fjärrutlösare som kan fokusera kameran från där du står eller också får du ställa in fokusen manuellt genom att ställa något där du sedan ska stå och sedan fokusera kameran på det! Och så ställa dig exakt där!

  Men jag håller med...det blev ett intressant självporträtt som får mig att fundera på vem, vad, hur, varför?

  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 3. Spökligt, men visst är det lite spännande.
  Bra när man gör självpoträtt inte vill utelämna sig allt för mycket!

  SvaraRadera
 4. Japp bilden förmedlar känslan av att man börjar undra precis det du säger.

  SvaraRadera
 5. Suddigt pga att du aldrig ställde in fokus innan. Håller dock med dig om att det är en urcool bild. Ger utrymme för funderingar kring den "hemliga" personen på bilden. En kanon bild!

  SvaraRadera
 6. Ja, visst kan det bli spännande foton innan man behärskar alla funktioner på kameran....
  Perfekt tolkning av temat!

  SvaraRadera
 7. Det är det som är så spännande med bilder! Ibland blir man så överraskad och din bild är verkligen spännande!

  SvaraRadera
 8. gillar oxå oskärpan i din bild, ibland behöver inte allting bli perfekt rent fototekniskt sett. lycka till med fortsatt experimenterande!

  SvaraRadera