måndag 31 maj 2010

Månadsbilden



Jag som tyckte förra månadens bild av ängen och grusvägen på Lillö var vårig. Nu snackar vi vår, eller nej katten. Detta är sommar!
Det är roligare än jag trodde att följa månaderna genom kameralinsen.

M

Mänskligheten


Familjen, Siesta -1o, När Planeterna Stannat, Johan T Karlsson, It began in Hässleholm.

torsdag 27 maj 2010

Fototriss

Tankar på annat håll är nog det som bäst förklarar varför jag inte varit aktiv på några fotobloggar den senaste tiden. Gick på in Fototriss nyss och tyckte veckans tema var kul: ÖVEREXPONERING. Här kommer mitt bidrag. Jag lär mig fortfarande min systemkamera och för ett par veckor sedan testade jag just att överexponera och släppa in mer eller mindre ljus.



Dagens outfit: rödvit morgonrock i fleece.

M

onsdag 26 maj 2010

söndag 23 maj 2010

Rättochfel- karnevel









E och jag satte oss på tåget till Lund igår förmiddag. Vart fjärde år arrangerar studenterna Lundakarnevalen, varken E eller jag har upplevt denna tillställning förr så nu var det baske oss dags. Och vi blev inte besvikna. Folkfest, festivalstämning, torr studenthumor, parkhäng, äppelcider och solsken för hela slanten. Underbart!
En av de bästa karnevalsvagnarna var en liten Eyjafjallajökull (tack Google för stavningen) som hostade ur sig små röda lavamänniskor. På vulkanen stod det skrivet "What happens on Iceland stays on Iceland... NOT."
Torrt som fnöske och jag gillart!
En ljuvlig dag!

M

torsdag 20 maj 2010

Dör snyggdöden




Mina finaste, vackraste, bästa skådespelare Michelle Williams (The station agent, Brokeback mountain) och Ryan Gosling (Lars and the real girl, The united states of Leland) sägs vara ett par. Det gör lite ont i mina ögon och i mitt hjärta. Underbart!

Senaste






1. Blommande magnolia på Vasagatan
2. Årets första shorts- och prickig tröjadag
3. Kort halsband, Blå Loppan
4. Sonny Liston i sovrumsfönstret

onsdag 19 maj 2010

måndag 17 maj 2010

Anton Chigurh

Paus i pluggandet för lite eye candy i form av Javier Bardem.




Hej, jag är het.

söndag 16 maj 2010

Blå Loppan




Jag trotsade dagens bakistillstånd och följde med Erik på en liten cykeltur till affären. På vägen dit såg vi att den lilla second hand- butiken Blå Loppan på Öster Långgatan hade öppet. Givetvis tog vi oss en kik. Jag hittade den här snygga ringen. Döskalleringen hemsöker varenda blögg just nu verkar det som. Men om jag får säga det själv så rockar min ring skiten ur alla andra ringar. Min döskalle har liksom en top hat. 35 kronor och den var min.

M

lördag 15 maj 2010

Guilty pleasure


Taylor Lautner, New Moon, Eclipse, Team Jacob, wolves.

fredag 14 maj 2010



Fotoinspirationen/lusten sinar lite. Har inte fotograferat alls på sistone. Skäl: tråkigt väder och tankar på annat håll i en ondsint kombination.
Lägger upp en bild tagen med min Canon Digital IXUS, sommaren -o8. Platsen är trappan vid Helge å i Tivoliparken, grillen höll på att svalna, maten hade intagits, det var sommar. Känner ni Pripps Blåreklam- vibbarna? Jag gör. Vill ha sol och värme nu.

M

torsdag 13 maj 2010

Kirseberg



I juli flyttar vi vårt hem och våra hjärtan och alla ni som bor däri till något ganska nytt. Spännanderoligtnervöst i en skön mix.

M

onsdag 12 maj 2010

Geek 2.0



Hittade den förträffligt trevliga bloggen geek c`est chic som publicerar foton på diverse sötsaker i glasögon. Jag var inte sen med att skicka in ett bidrag och såg nu att min bild lagts upp på bloggen! Det som pryder mitt anlete är ett par 100 kronors plastglajjor, köpta i Roskilde under festivalveckan -1o. Geekalicous. Kul att min bild kom med.

M

söndag 9 maj 2010

Pressies


Från E, liten söt ask.


Från mor, liten söt neccessär.


Från mig, grönt lack.

M

torsdag 6 maj 2010

Läge

... för att drömma sig bort från en verklighet kantad av tentaångest, orosrynkor och en vår som påminner mer om höst.


Kök.


Altan.


Sovrum.


Huset.

M

onsdag 5 maj 2010

Utveckling/förändring

Detaljer





Två små ringar kom med posten från brittiska Asos. Den ena ringen föreställer en söt liten uggla. Den andra ringen föreställer en söt liten... varg? häst? Vem vet. Sött var det i alla fall.

M

tisdag 4 maj 2010

Kowloon





Kowloon walled city
Behövde enbart se den översta bilden för att genast bli nyfiken på vad detta var för ställe. Så sjukt spännande. En f d i princip laglös bosättning i Hong Kong där fattigdom och kriminalitet härjade fritt fram till 1993 då de sista invånarna vräktes och husen revs.
Undrar hur livet var här. Begränsad tillgång till vatten, organiserad kriminalitet och 1 meter smala gränder mellan husen.
Fascinerande.

I denna kan man läsa om Kowloon City, boken ska även innehålla grymt foto över staden och ja tack, den boken vill jag ha.

M