onsdag 31 mars 2010

Fototriss

Veckans tema på Fototriss är SJU. Here goes...


*master of the obvious*


Penzils...


Gemz...

Den som gissade att underrubriken var "skrivsbordstingeltangel" gissade helt rätt!

M

tisdag 30 mars 2010

Månadsbilden

Nu är det jag som slutar upp med det här tramset att ha 2 månadsbilder. Finns ingen anledning. Lillö it is! Här kommer mars månads version av den lilla Lillövägen:


All snön som fallit denna vinter har smällt, genast stiger vattennivån på Lillö.

Äntligen börjar det hända grejer; VÅR!

M

B-day

och jag fick denna av b-friend:


Inuti...


också inuti...


... en Konken mini- kameraväska!


Finaste presenten!

fredag 26 mars 2010

Carey Mulligan...


...har en fin frisyr som jag kanske vill sno litegrann.

torsdag 25 mars 2010

Fototriss

Temat på Fototriss denna veckan är I BAKGRUNDEN. Lide klurigt var det men jag lät kreativiteten flöda en stund : P och det blev nog rätt bra.



Fokus är på järndetaljerna i den tjocka kedjan som utgör en del av ett staket i en småbåtshamn. Man anar dock att det händer grejer i bakgrunden.


Tyckte mest att den ljusblå himlen var en fin, mjuk bakgrund till den kantiga husfasaden.


Mina solengebrillen : ) Fokus är på fronten av solisarna och början på skalmen som sen försvinner i bakgrunden och blir suddig. Schnöggt.

M

måndag 22 mars 2010

lördag 20 mars 2010

Inredning och drömmar


Tänk att ha det lite som såhär...


...och lite sisåhär...


... kanske en fyrfota kompis, tokigt högt i tak och en loftvåning...


...i ett av de här underbara husen i en spännande stad ihop med sin kille.

Tänk det.

söndag 14 mars 2010

Fototriss

Veckans tema på Fototriss: FULLT. Mitt bidrag:







Fullt med ägg i en äggkartong. Påskpepp typ.

M

lördag 13 mars 2010

Inspiration och kreativitet

Veckans tema på Inspiration och kreativitet är ÄVENTYR. Jag gav mig ut på en liten fotoexkursion i vårsolen och hittade ett gäng scouter från Nosaby Scoutkår. De såg så fina ut i sina scoutmunderingar! Var bara tvungen att fråga om jag fick ta en bild på dom (förklarade syftet med bilden och gav dom adressen till min blogg, så om ni läser det här: hej hej ni fina scouter, tack för att ni ville vara med på bild, hoppas ni hade en härlig dag i solen!)
Tänker att scouter ofta är ute på små eller stora äventyr, och här är mitt bidrag till veckans tema:



Ser nu att bilden är väldigt ljus vilket är synd, ansiktsuttrycken är så naturliga och fina. Gillar bilden ändå : )

M

torsdag 11 mars 2010

onsdag 10 mars 2010

Animal

Mumford and sons


om man vill höra en fin låt ska man lyssna på Sigh no more

måndag 8 mars 2010

Fototriss

Blev så glad när jag såg att mitt romantikbidrag till Inspiration och kreativitet blev en av bonusbilderna, igen! Även E som stod i blickfånget blev glad, och lite mallig : )

Temat på Fototriss denna veckan är GISSA TEMAT. Jag grävde i arkivet och hittade tre balla bilder. Facit kommer under sista bilden.









Temat är HOPP. Vilket man ju kan tolka på lite olika sätt - jag kör på den bokstavliga varianten : ) Min och Nikons vänskap var bara några dagar gammal här, och jag provade mig fram bland inställningar och funktioner. Här frös jag och fotografen mina rörelser.

M

söndag 7 mars 2010

Inspiration och kreativitet

Veckans tema på Inspiration och kreativitet är ROMANTIK. E och jag diskuterade detta begrepp/fenomen för ett tag sedan, runt Alla hjärtans dag. När jag tänker på romantik så tänker jag smöriga ballader, nersinglade rosenblad på en sidenlakanbäddad (japp, ett riktigt ord) säng och typ jordgubbar doppade i alldeles för mörk choklad. Och varken E eller jag är typen som spontant skriver en kärleksdikt till den andre eller slänger oss med stora kärleksfraser stup i ett. Men jag behöver nog också bredda min definition av ordet romantik. Igår hade vi äntligen en ledig heldag tillsammans och åkte då till Malmö. Vi gick i mysiga inrednings-, bok- och klädbutiker, satt i solen och njöt på Lilla torg, åt grekiskt och bara hängde med varandra. Sånt älskar jag. Och det kändes allt lite romantiskt att gå i vårsolen och prata, skratta och planera framtiden. Mitt bidrag blir därför en bild från gårdagen.


Min kille och ett lite Malmödrömskt motljus. Fint.

M

torsdag 4 mars 2010

onsdag 3 mars 2010

Fototriss

Tyckte att veckans tema på Fototriss var knivigt. GULD. Funderade på vad jag har hemma som är i guld, och det gick rätt snabbt... E:s idé gillade jag - porträtt av person med guldtand. Det hade varit coolt. Synd att jag inte känner någon guldtand. Hur som helst, jag rotade i min pysselkartong och hittade något lite halvguldigt sådär...








Ett presentsnöre! Kanske ingen fancy guldtand, men lite bling bling i alla fall. Pimp my julklapp typ. På sista bilden provade jag zoomtekniken jag lärt mig. Zkoj!

M